Golf Academy

Hoe te beginnen met golf?

Een golfles bij onze pro's is vaak de beste en snelste manier om kennis te maken met golf. Na de introductielessen kunt u via het Handicap 54-traject al gauw baanpermissie krijgen en vervolgens uw officiële EGA Handicap 54-bewijs halen, waarmee u op (bijna) elke golfbaan kunt spelen!

Introductielessen

Hoe verder?

  • Het vervolgtraject bestaat uit drie onderdelen, die samen de stappen 1 & 2 in het NGF 9-stappenplan vormen: 1) baanpermissie, 2) regelexamen en 3) handicap 54 behalen door een kaart te lopen (Qualifying ronde) over 9 holes.
  • GCH (Regel- & Handicapcommissie) heeft een zéér aantrekkelijk geprijsd pakket voor u samengesteld voor dit traject (EGA Handicap 54-traject). Kijk voor uitgebreide informatie over dit traject bij Traject naar handicap 54 (PDF).
  • Een week voor aanvang van de cursus ontvangt u de definitieve informatie.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden om in te schrijven (alle lesdagen op zaterdagmorgen):
Etiquette les Golfregel les Examen Ter info:
Sessie 1 (2023) 17 juni 
9:30 uur
24 juni 
9:30 uur
1 juli 
10:15 uur
Sessie 2 (2023) 16 september

9:30 uur

23 september 9:30 uur 30 september

10:15 uur

U kunt zich opgeven bij het secretariaat/golfshop.

Etiquette les - U loopt samen met een golfregel expert door de golfbaan. Daar wordt u op de hoogte gebracht van de gebruiken in de golfbaan, de veiligheidsregels en hoe u moet omgaan met de baan. De 4 groepen zijn gemaximaliseerd op 5 personen.

Golfregel les – Op het chipveld geven de 4 clubreferees de golfregel les. In 4 groepen van maximaal 5 personen behandelen zij de golfregels in de praktijk. De les begint om 10:00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Golfregel examen – In groepen (in een nader te bepalen groepsgrootte) wordt het golfregel examen gehouden in het clubhuis. De groepen worden gevormd na de golfregel les. De starttijden zijn 10:00 uur, 11:00 uur en 12:00 uur. Voor aanvang van het examen wordt een uitleg gegeven over het handicapsysteem en wedstrijdvorm Stableford.

Het examen kunt u oefenen op de website https://www.ngfgolfregelexamen.nl in combinatie met het verplichte lesboek “golfregels voor startende golfers”.

  • Lesboek zit in het traject 54 handicap van € 70,-
  • Debuut golf abonnement is inclusief lesprogramma maar u dient het lesboek aan te schaffen voor € 18,95 in de golfshop van de golfclub Heiloo