Beginnen met golf

Hoe te beginnen met golf?

Een golfles bij onze pro's is vaak de beste en snelste manier om kennis te maken met golf. Na de introductielessen kunt u via het Handicap 54-traject al gauw baanpermissie krijgen en vervolgens uw officiële EGA Handicap 54-bewijs halen, waarmee u op (bijna) elke golfbaan kunt spelen!

Introductielessen

Hoe verder?

• Het vervolgtraject bestaat uit drie onderdelen, die samen de stappen 1 & 2 in het NGF 9-stappenplan vormen: 1) baanpermissie, 2) regelexamen en 3) handicap 54 behalen door een kaart te lopen (Qualifying ronde) over 9 holes.
  • GCH (Regel- & Handicapcommissie) heeft een zéér aantrekkelijk geprijsd pakket voor u samengesteld voor dit traject (EGA Handicap 54-traject). Kijk voor uitgebreide informatie over dit traject bij Traject naar handicap 54 (PDF).
  • Vanuit veiligheidsredenen (COVID) start de golfregelcursus in groepen van maximaal 5 personen (afhankelijk van de dan geldende richtlijnen van de overheid). De cursus is één etiquette les, één praktijk les golfregels en een golfregel examen. De golfregel lessen worden gehouden drie opvolgende zaterdagen startend om 10.00 uur in de ochtend.
  • Een week voor aanvang van de cursus ontvangt u de definitieve informatie.
  • Er zijn 3 keuzemogelijkheden om in te schrijven:
Etiquette les Golfregel les Examen Ter info:
Sessie 1 (2022) 2 april 9 april 16april
Sessie 2 (2021) 11 september 18 september

U kunt zich opgeven bij het secretariaat/golfshop.

Etiquette les - U loopt samen met een golfregel expert door de golfbaan. Daar wordt u op de hoogte gebracht van de gebruiken in de golfbaan, de veiligheidsregels en hoe u moet omgaan met de baan. De 4 groepen zijn gemaximaliseerd op 5 personen.

Golfregel les – Op het chipveld geven de 4 clubreferees de golfregel les. In 4 groepen van maximaal 5 personen behandelen zij de golfregels in de praktijk. De les begint om 10:00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Golfregel examen – In groepen (in een nader te bepalen groepsgrootte) wordt het golfregel examen gehouden in het clubhuis. De groepen worden gevormd na de golfregel les. De starttijden zijn 10:00 uur, 11:00 uur en 12:00 uur. Voor aanvang van het examen wordt een uitleg gegeven over het handicapsysteem en wedstrijdvorm Stableford.

Het examen kunt u oefenen op de website https://www.ngfgolfregelexamen.nl in combinatie met het verplichte lesboek “golfregels voor startende golfers”.

• Lesboek zit in het traject 54 handicap van € 65,-
  • Debuut golf abonnement is inclusief lesprogramma maar u dient het lesboek aan te schaffen voor € 14,95 in de golfshop van de golfclub Heiloo.

En verder met het 9-stappenplan

• Heeft u de smaak eenmaal te pakken dan is het leuk om uw spel verder te verbeteren en uw handicap geleidelijk te verlagen naar handicap 36 (NGF stap 3) of handicap 28 (NGF stap 4) of zelfs richting top-golf en single-handicapper (NGF stap 7 t/m 9).
  • GCH en de pro's helpen u daar graag bij!
  • Kijk bij 'Cursusaanbod' in het menu.