Werkzaamheden Hole 1

28 februari 2018

In verband met de toekomstige afslag van de A9 zullen er op onze baan de nodige werkzaamheden gaan plaatsvinden.

De ligging van Hole 1 moet uit veiligheidsoverwegingen iets gewijzigd worden. De fairway wordt meer naar rechts gesitueerd en er zal een aarden wal aan de linkerkant komen te liggen. De green blijft overigens intact.

Het landingsgebied en de sloot met wilgen schuift op naar rechts, zodat er een dogleg naar links ontstaat op de eerste hole. De fairway waarop regelmatig plassen staan wordt drastisch verhoogd met grond die deels aangevoerd en deels uit eigen depot komt.

Het één en ander betekent dat hole 1 tijdelijk een par 3 wordt maar wel qualifying blijft, met goedkeuring en volgens de reglementen van de NGF.

Vanaf volgende week zal er grondtransport plaatsvinden en de grond wordt aan de linkerkant van de baan gestort.

Houd er rekening mee dat de huidige tees dan niet gebruikt kunnen worden. Er komen tijdelijke tees bij de 150mtr paal te liggen.

Wanneer de grondaanvoer is afgerond kan de gehele hole tijdelijk weer gebruikt worden maar wel met een GUR gebied aan de linkerzijde. Er zal tijdig bekend worden gemaakt wanneer de gehele hole op de schop gaat en waar de tees dan geplaatst worden. Na afloop van de werkzaamheden zullen er graszoden op de vernieuwde hole worden gelegd zodat de baan zo snel mogelijk weer bespeelbaar is. De huidige tees zullen enigszins gedraaid worden maar blijven wel op de zelfde plaats.

De baancommissie