Winnaars strokeplayweekend 2018

19 september 2018

Over druk en parkeergenot

Een jaar lang mocht ik genieten van de VIP parkeerplaats van de dames kampioen. En die beviel me heel goed dus was het zaak om de strijd aan te gaan op 15 en 16 september in de Strokeplay clubkampioenschappen als ‘defending champion’.

Alle voorwaarden voor een goed resultaat waren aanwezig. Een prachtig onderhouden baan, droog weer met een redelijke hoeveelheid wind en zon en een gesmeerde organisatie door de WeCo onder leiding van Jan Ankoné. Door het geringe aantal inschrijvingen in de damespoule was voor een nieuwe opzet gekozen in combinatie met de senioren dames waardoor er toch voldoende uitdaging was.

De zaterdag in de flight met Mieke Dieleman en Wilma van Vliet verliep voor mij boven verwachting. Ik eindigde in een ronde van 78, waardoor ik voor de volgende dag 5 slagen voor lag op een geduchte achtervolger, Marjon Schaap en 6 slagen op de eveneens niet te onderschatten Mieke Ghijsen.

Dag 2 was andere koek. Ondanks dat ik de eerste 9 met een goede 41 slagen doorkwam was Marjon al twee slagen op me ingelopen met een knappe 39. En dan begint het het grote malen. Want je telt en je weet dat je nergens wat mag laten liggen. En dan blijkt dat “druk” toch wel een dingetje is bij me. Want als je op hole 14 een slechte putt voor par even snel wilt afmaken en uiteindelijk met een 7 ervan afloopt, dan weet je dat het moeilijk gaat worden…
Uiteindelijk werd Marjon de verdiende winnaar met 3 slagen voorsprong en door de nieuwe poule constructie ben ik toch ook nog als winnaar gehuldigd in de categorie senioren.
Ik noemde dat in mijn woordje een ‘twijfelachtige eer’ maar bedoel dat zeker niet denigrerend richting de senioren categorie. Want aan de strijdlust die daar heerst kunnen de zich niet als senioren beschouwende dames nog een voorbeeld nemen. Het is meer dat ik er zelf nog niet aan toe was om als senior beschouwd te worden maar dat dat nu onweerlegbaar een feit is. Maar goed, als daar ook een parkeerplaats tegenover staat, zoals het geval is bij de senioren heren kampioen, dan kan ik er wel mee leven denk ik… ik ben benieuwd waar ik die zal gaan vinden ;-)

Liesbeth Kraakman