Kleiduiven i.p.v. birdies…

24 juli 2019

Wéér een activiteit van de GCH Country Club: kleiduifschieten en golfen!

Zaterdag 20 juli was het zover. Met 30 man sterk meldden wij ons bij de Golfbaan in de Beemster. Voor mij was dat een nieuwe ervaring. Beslist een leuke baan waar je op veel plaatsen zeer gedoseerd moet spelen. Het ging mijn flightgenoten (Wilma en Fred) goed af want we kwamen met aardige scores binnen. Bij de prijsuitreiking bleek dat ik bij de lage hcp zelf winnaar was met 19 punten. Dat ging dus wél goed. Bij de dames was dat mijn flightgenote Wilma van Vliet. Bij de hoge hcp wonnen Eef de Ridder en Ria Buur.

En dan het kleiduifschieten, voor mij eveneens een geheel nieuwe ervaring, ofschoon niet bijster succesvol. De eerste ronde ging nog wel (3e), de tweede ronde raakte ik bijna niets en de derde ronde helemaal niets.. Met verbazing heb ik staan te kijken naar Fred Kok, die in mijn schietgezelschap maar liefst 60 punten wist te behalen. Waarschijnlijk sterk bevoordeeld door zijn geoefende timmermansoog. Een gedoodverfde winnaar dus? Nee want in de middagploeg schoot Eef de Ridder er nog aanzienlijk meer uit de lucht. Bij de dames was Ria Buur een overtuigende winnares. Kortom, ontzettend leuk om dit te eens doen, en dank aan de organisatoren Jeanne Lute en Tim Schotten.

Weren de Vries