Winteropstelling afslagplaatsen

6 december 2019

We hebben lang kunnen profiteren van de nog redelijk hoge temperaturen waardoor het gras op onze baan bleef groeien. Sinds een week is het echter gedaan met het groeizame weer en zijn we genoodzaakt om onze afslagplaatsen wat rust te gunnen.

Met ingang van maandag 9 december as. gaan we daarom over naar de Winteropstelling van al onze afslagplaatsen.
Dit betekent dat voor onbepaalde tijd de afslagplaatsen van WIT en BLAUW er af gaan en dat we alleen vanaf GEEL, ROOD en ORANJE kunnen spelen.

De gele en rode teemarkers zullen, per hole verschillend, op de bestaande afslagplaatsen (voorop of achterop) en op de winterafslagplaatsen worden geplaatst. De oranje afslagplaatsen wijzigen niet. Let dus even goed op waar de teemarkers staan.

Wellicht is dit tevens een mooie gelegenheid om ook eens vanaf een andere kleur af te slaan. Het staat u natuurlijk vrij om te spelen vanaf de kleur die u wenst maar het advies blijft om te spelen vanaf de kleur die bij u past.

Uit onderzoek van de NGF is nl. gebleken dat spelers die van de juiste kleur tee spelen meer spelplezier hebben en snelheid in het spel houden.
Een speler die op een par 4 de green in twee slagen kan bereiken beleeft meer plezier aan golf dan een speler voor wie de green minstens drie slagen weg is.
In dit verband geldt het algemene advies gebaseerd op hoe ver men kan slaan:

tot 125 meter oranje tee
tussen 125 en 160 meter rode tee
tussen 160 en 190 meter blauwe tee
tussen 190 en 225 meter gele tee
verder dan 225 meter witte tee


Wij wensen u ook deze winter weer veel speelplezier en indien van toepassing vindt u op het mededelingenbord in de hal de Tijdelijke Plaatselijke Regels.

December 2019 / De Baancommissie