De baan is er klaar voor

7 mei 2020

Met dank aan de inzet en medewerking van onze greenkeepers van De Enk zijn nagenoeg alle aanpassingen en het groot onderhoud aan de baan eind april jl. afgerond.
Ten aanzien van het groot onderhoud (dat normaliter eind juli/begin augustus wordt uitgevoerd) betekent dit dat alle teeboxen zijn bezand, geprikt en bijgezaaid.
De fairways en een aantal looproutes, die vaak wat drassig waren, zijn eveneens bezand en diep geprikt. De voor-greens en greens zijn onlangs ook bezand, geverticuteerd en bijgezaaid.
Het pad links van hole 6 is geëgaliseerd en voorzien van graszaad.

De nieuwe witte teeboxen op 4/13 en 9/18 zijn bekleed met graszoden en rondom ingezaaid. Tot nader order mogen deze echter nog niet worden gebruikt! Tevens zijn op deze holes de blauwe tegels naar achter verplaatst waardoor de hole vanaf blauw ook iets langer speelt. Op 4/13 naar de gele wintertee en op 9/18 naar de standaard gele tee.

NB: De witte en blauwe bollen blijven echter op de huidige plaatsen staan totdat de her-rating heeft plaats gevonden. De bestaande scorekaarten wijzigen dan ook voorlopig niet.

De beregeningsinstallatie is doorgetrokken naar de nieuwe afslagplaatsen op 4/13 en 9/18. Ook zijn er een aantal lekkende verdeelstations vervangen. De installatie is nu alweer twee weken in bedrijf.

Extra drainage is ingegraven op een paar natte plekken in de baan. Rechts voor de green van hole 3, voor de greenbunker links van hole 8 en achter de nieuwe verkleinde bunker bij hole 6.

Wilgen
Nieuwe jonge wilgen zijn geplant op meerdere plekken door de baan en slaan goed aan. Bij hole 1/10 achter het hek langs het water van de Lagelaan en langs het pad rechts van de fairway. Bij hole 5/14 rechts langs het water en voor de schuilhut. Achter de teeboxen van hole 6/15. Links van de teeboxen van hole 8 en rechts van de teeboxen van 9.
De grote zomereik links van de fairway op hole 7/16 staat al in het blad. Wij danken de crowdfunders (Petra, Rolf, Paul, Frans, Jeroen, Kees, Erik Peter, Herman en Erik) voor hun financiële bijdrage aan deze prachtige boom.

De jeugd tot en met 18 jaar heeft zaterdag 2 mei al mogen spelen en wij wensen u alvast veel speelplezier zodra de baan weer voor iedereen geopend is.

De baancommissie.

De eco-zone achter de teebox van hole 9/18 is verboden gebied en mag niet betreden worden!