Een warme finale

4 juni 2020

In oktober 2019 werd bestuurslid Weco Jan Ankoné benaderd door Tom Devine en Okko de Haan met het verzoek een wintercompetitie te mogen organiseren. Een compleet plan was al door hen opgesteld en meegestuurd.

Na de inschrijving bleek de belangstelling overweldigend en werd met een groot aantal poules van start gegaan. Voordat de baan in maart gesloten werd, was al één team voor de eindfinale bekend, Henk Schuijt en Ad Kämink. De andere halve finale werd eerst vorige week gespeeld. Erik Peter Niesert en Erik van Beek rekenden af met Ruud Storms en Paul Wijffels, van wie zij na de poulewedstrijden overigens nog hadden verloren.

De finale werd gespeeld op dinsdag 2 juni. Voor een wintercompetitie was het redelijk weer, een graadje of 20. De deelnemers werden bij de start nog even bijgepraat over de (local) rules, door referee Jan Hulshof. Henk en Ad startten goed, na hole 2 was het al 2 up. Maar daarna ging het allengs minder en uiteindelijk wonnen EP en Erik met 4 en 3.

De prijsuitreiking en toespraak door Jan Ankoné en voorzitter Weren de Vries vond geheel in winterse stijl plaats. De initiatiefnemers Tom en Okko werden uitvoerig bedankt voor het goede idee, dat komende winter waarschijnlijk nog grootser zal worden aangepakt. Na de toespraak van de voorzitter werden de prijzen uitgedeeld en mochten de winnaars de wisselbeker vasthouden voor de gebruikelijke fotosessie. Finalesponsor Sim-PC beloonde de vier finalisten allen met een mooie kist wijn. EP dankte tenslotte de organisatie, de sponsor en alle tegenstanders. Het was een mooi en spannend toernooi. Op naar de wintercompetitie!