Her-rating NGF

10 juli 2020

Beste golfers,

Ter voorbereiding op de her-rating, c.q. course- en slope rating van onze golfbaan door een team van de NGF op maandag 20 juli a.s., worden in de loop van volgende week nog wat extra werkzaamheden uitgevoerd.

Vanaf maandag 13 juli wordt op de volgende holes op een aantal plaatsen de natuur-rough teruggemaaid naar een rough-hoogte van ca 10 cm.

Hole 1 Over het bruggetje rechts van het pad met een breedte van 6 meter, vanaf het water tot aan de prullenbak.

Hole 2 Vanaf de bunker links op de fairway tot aan de bunker links naast de green eveneens 6 meter breed. Vanaf de bunker rechts op de fairway tot aan de green zodat nog een smalle strook natuur-rough de teeboxen van 9 beschermt.

Hole 7 Een gebied rechts van de fairway voor de eerste heuvel richting de green van hole 4 en rechts voor de green tegen de heuvel aan.

Dinsdag 14 juli worden door de Rehaco en Baco markeringen ten behoeve van de her-rating op de fairways aangebracht. Dit zijn rode en gele stippen en kruizen. Deze markeringen hoeven niet te worden ontweken en de bal kan gewoon gespeeld worden zoals hij ligt.

Onlangs heeft de NGF bovendien de baan opnieuw gemeten. Vanaf wit wordt de baan totaal 104 meter langer en vanaf blauw 106 meter (nieuwe afslagplaatsen op holes 4 en 9). Geel, rood en oranje zijn wat lengte betreft nagenoeg gelijk gebleven.

NB: de baan is maandag 20 juli gesloten tot 12.50 uur.

De baancommissie