Winterafslagplaatsen

24 november 2021

In overleg met onze greenkeepers hebben wij besloten om ook dit jaar weer winterafslagplaatsen te gebruiken. Hiermee geven we de bestaande teeboxen een beetje rust en de kans zich te herstellen van het intensieve gebruik en kunnen ze in de winterperiode ook al bemest worden.

Met ingang van a.s. woensdag 1 december verdwijnen daarom de witte en blauwe teemarkers. De gele en rode teemarkers worden of voorop of achterop de bestaande teeboxen geplaatst of worden deze geplaatst op de blauwe of op de winterteeboxen.

Gedurende de periode van winterafslagplaatsen blijft de baan qualifying! (ref Rehaco)

Wintergreens
De wintergreens zijn inmiddels ook weer gereed en zijn wit omlijnd en gemarkeerd met blauwe paaltjes met een groen top. Dit betekent natuurlijk GUR (verboden om vanaf te slaan) en volgt u de daarvoor geldende spelregels.

De wintergreens worden in gebruik genomen zodra de weersomstandigheden (meestal nachtvorst) ons daartoe dwingen en wij de zomergreens moeten sluiten om schade te voorkomen. De beslissing om wintergreens in te stellen ligt bij de greenkeepers c.q. baancommissie en wij verzoeken u vriendelijk zich hieraan te conformeren en niet bijvoorbeeld alsnog de zomergreens aan te spelen.

Indien wintergreens worden ingesteld (meestal smorgens vroeg) kan het zijn dat, zodra de temperatuur stijgt en de vorst uit het gras c.q. de grond is, na een paar uur de zomergreens weer in gebruik worden gesteld. Dit kan dus ook gebeuren tijdens uw ronde en wij vragen hiervoor uw begrip.

In afwijking van vorig jaar hebben wij besloten om voor hole 6 en 15 slechts één wintergreen te gebruiken.

Pitchfork
Vooral in de natte en koude wintermaanden is de kans dat er schimmels op de greens ontstaan het grootst. Schimmels nestelen zich vooral op vochtige plaatsen en dat zijn op de greens nu precies die plekken waar een pitchmark niet is gerepareerd. Daarom ons verzoek om na een prachtige approach niet alleen te genieten van uw mooie bal maar ook uw eigen (en bij voorkeur ook nog een paar andere) pitchmark te repareren.

Veel speelplezier!
De Baancommissie