Winterperiode / draagtassen / trolleys / winterbanden

9 december 2021

Begin deze week hebben wij als baancommissie in overleg met de greenkeepers moeten besluiten om even geen trolleys/golfkarren toe te staan en er dus alleen met draagtassen in de baan gelopen mag worden. U bent hier in een eerdere Nieuwbrief door de club over geïnformeerd. Buggy’s waren al eerder niet meer toegestaan.

Dit besluit is genomen omdat er de laatste weken erg veel regen is gevallen en de grond daardoor verzadigd is geraakt. Hierdoor duurt het langer dan normaal dat het vele water via de drainages en de putten wordt afgevoerd en uiteindelijk via de pomp bij hole 6 buiten onze baan kan worden getransporteerd. 

Omdat de baan zo nat is veroorzaken trolleys schade aan de baan.  De banden van de trolleys, en ervaring heeft ons geleerd dat het niet uitmaakt of het nu wel of geen winterbanden zijn, drukken de grond verder dicht zodat het nog langer duurt voordat het water verdwenen is.

Zodra het naar ons oordeel weer mogelijk is (en laten we hopen van snel) om de baan te betreden met buggy’s, trolleys/golfkarren zullen wij dit onmiddellijk aan het secretariaat doorgeven waarna deze informatie via de GCH-website met u zal worden gedeeld en zal deze informatie ook te zien zijn op het informatiebord nabij de putting-green bij hole 1.

Wij adviseren u om in deze periode voordat u van huis vertrekt nog even de website te raadplegen en of eventueel het secretariaat te bellen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Veel speelplezier en alvast fijne Feestdagen!

De Baancommissie
Herman en Erik

NB: Bij ”toegestaan” gebruik van trolleys in de winterperiode (normaal gesproken van november t/m maart) zijn winterbanden NIET verplicht, mag uiteraard wel.