Robert Slinger

28 april 2023

Vorige week zaterdag was het de 1e maandbeker op de GCH. Dit jaar in een andere opzet.
Er zijn nu 2 categorieën, te weten 18.1 – 32.0 en 0 – 18.0
De categorie van 18.1-32.0 spelen in stableford systeem en de categorie van 0-18.0 spelen in netto score (= bruto score – handicap)

De inschrijving voor deze 1e maandbeker was verheugend met in totaal 39 deelnemers. We begonnen om 10:00 uur en al snel liepen vele spelers in hun golfshirt door de baan. Prachtig weer en pas op de allerlaatste hole begon het te regenen.

In mijn flight zou ik oorspronkelijk o.a met Ruud de Raadt spelen. Echter helaas voor Ruud had hij een ongelukje in de lockerruimte waardoor hij met Kees Bosboom naar de 1e hulp moest.

Met mijn overige flightgenoten, Sybe de Jong en Klaas de Wit, was Ruud op tijd terug om de laatste 8 holes mee te lopen. Met deze inspiratie speelde ik van de laatste 9 holes, 8 x par en daarmee ook uiteindelijk 1e geworden in de categorie 0-18.0

Gery de Visser benoemde in haar prijsuitreiking de reeds in goede staat verkerende baan met zowel betere fairways en ook de goede greens. Zij kon dit vergelijken met diverse banen waarop haar team tot nu toe de NGF competitie heeft gespeeld. Na de uitreiking van alle mooie prijzen kon iedereen terugkijken op een mooie golfdag.

De volgende maandbeker is op zaterdag 20 mei. De mogelijkheid tot inschrijving via E-Golf voor deze wedstrijd zal binnenkort worden gepubliceerd.

Van harte aanbevolen.
Robert Slinger